!                                                                         AkU_diA & kAmU !

bEHiNd EvEry sMiLE thErE's a stOry....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Daisypath Friendship tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

sAhAbAt sEjAti..

Friday, January 18, 2013

JUMAAT MINGGU KE3 TAHUN 2013..

salam jumaat..
woot woot...
kejap jek kan????

sO nak tepek ayat ni..
~~MUHASABAH DIRI~~






sUkE ? LIKE jEr..(^.~)

Thursday, January 17, 2013

BERKENAN DI HATI...

hmmmm...
kalau nak list kan sume yg BERKENAN di hati ni xtau la cukup ke x 1 A4...
sebab banyak sgt yg kenannyer...

yg terbaru.............
kite kenan sgt kat benda alah ni...
APE?????
alaaa....bende ni.......









tadaaa!!!!



ni la die "KAMERA POLAROID"
hmm,bentuk die memang sesuai sgt la tuk jantina perempuan...
kalau tanye kenape suke kamera ni mesti la jawapan die
suke sebab gambar leh kua terus...
gambar die pun cantek jerk...
kecik molek...
leh letak lam wallet...
lg 1 kite leh pilih design pe yg kite nak...
hehehe...

ade byk lg 
leh tgk pic bawah..




ade x yg da ade kamera polaroid ni???
leh la kongsi-kongsi care gune...
care penjagaan...
care...
care...dan sume-sume la...

#simpan duit lam bank + pecah tabung buluh + pecah tabung ayam + maen kutu ngn cik kiah
#nak beli...nak beli..nak beli.....

harap-harap nanti dapat la...xcepat lambat pun xpe...
@__@





DOAKAN SAYA...
amin....



sUkE ? LIKE jEr..(^.~)

KASTARD JAGUNG SIMPLE RESEPI....

BAHAN-BAHAN

1 cawan tepung kastard
1 tin jagung (yg org letak mase nak wat air batu campur)
1 cawan susu pekat
2 cawan air masak (kalau xnak manis letak lebih cikit air)


CARA BUATAN


  • campur kesemua sekali bahan diatas..jgn risau kalau adunan tu cair..sebab die memang cair mule-mule
  • pastikan tepung tidak berketul-ketul
  • bila da sebati boleh letak atas dapur gas (api sederhana)
  • kacau...kacau...kacau...sehingga hingga pekat
  • bile adunan da berkilat.....tu tandanyer da boleh angkat....
  • letak adunan dalam loyang....
  • sO.....suda siap!!!!!!!


*pic ehsan dari google*



tunggu kueh tadi sejuk...
boleh la potong-potong dan hidang...........



*pic ehsan dr google*


haaa....cenggini la jadinyer...
btw kite pun xtau jugak cmne caranyer nak wat...
kawan kite yg ajar...
die wat sedap sgt......bile kite da suke xkan la nak suh die wat lg ak...
malu jugak,kulit muke kite ni kulit muke nipis jer...
tau jugak malu...hehehe...

sO,mesej die mintak resepi...
1st time wat da jadi...
senang + simple = kenyang perot...
burrppppp!!!alhamdulillah...

ape lg?try la wat tuk makan petang...
sambil lepak atas pangkin leh jugak makan ak...
bes ape...

^____^


SELAMAT MENCUBA!!!
caucincau...

sUkE ? LIKE jEr..(^.~)

Tuesday, January 15, 2013

PERCUTIAN BALIK HARI [ENTRY BERGAMBAR]

haiii...ni sambungan dr entry semalam...
lau lom bace leh tgk SINI





























dak kecik ni da xnak jalan...hihihi...
penat kot...

hah yg tu jer yg leh letak...lau letak sume asenyer panjang sangat entry ni...
hihihi...
puas ati maen...
seharian..epy sgt...



##SEBUT GENTING...INGT SWEET POTATO BAKED....heehehe...
sedapppp!!!!
**btw kawan da tegur  badan da gemuk...hahhaha
kene diet ke???


sUkE ? LIKE jEr..(^.~)

TUESDAY TREATs 25% OFF!!!!JOM..JOM..

morning...
da breakfast lom???
belom???diet ke??
ishkkk rugi xmakan tau...

btw arini ari SELASA kan???
sO...........
ade special promotion!!!!!!!
nak tau pe???
ni dia...







hah,amacam???
ok la tu kn??
ape tggu lagi,tengaharini leh la g lunch kat KFC...
kalau student ni memang suke la..
jimat duit dorang...

aku pun tgk iklan semalam...
lau x aku pun xtau...hihuhihu...
sO ni nak bgtau kt sesape yg lom tau...
:-p

HEPY TUESDAY!!!
daaa...




sUkE ? LIKE jEr..(^.~)

Monday, January 14, 2013

MAKIN BESAR....

7/01/2013
anak dara genap 1tahun 8bulan...
alhamdulillah....

makin banyak cakap...
makin banyak idea...
makin banyak tanye....
makin banyak ikot...

sO,harap semakin pandaiiii!!!!!!
hehehe...amin...




ni pic 1y8m...




tadaa...comeynyerrrrr....
hahahaha...
Opsss,ni bukan maira laaa....
maira yg bawah....






hehe...
ni la,comeynyerrrr...
huh puji anak sendiri la kan...
sape lg nak puji lau bukan mak bapak die...
ngehngeh...

k la...
xde pe nak tulis...
TQ bace...
muachhh


sayang maira sangat-sangat..
pd yg lom kawen tu rugi tau...
hihi...




sUkE ? LIKE jEr..(^.~)

PERCUTIAN BALIK HARI...hihu...

morning...
macam bese la tido lewat bangun tetap kene awal...
pas breakfast xde kerja leh menaip tuktektuktek...

btw semalam ari ahad dan-dan pergi GENTING...
sebenarnyer da lame plan...
mule-mule nak g ngn sume family,
tapi sorang de hal...
ma ngn kenduri kendare umah besfren la...
adeq keje...

sO pergi ngn anak buah jer...
en.asben pun xpergi sebab nak settle komputer orang anta kat umah nak gune cepat...
grrr......ari ahad pun wat keje...
xpe la tu rezeki namenyer kan???hehe...
memandangkan bawa budak sekolah
esok ari isnin,jadi la percutian balik hari...
lagipun xde la jauh sgt....

masuk ni,da kali ke 3 aku ke genting........
sO TAK excited mane laa..
btw bertolak kul8 setengah pagi...
sepanjang perjalanan sampai karak ujan lebat jugak...
alhamdulillah,bile mendaki bukit tu da xujan...
cume kabus tebal jer...

da sampai kul 10pagi,beli tiket...
dewasa RM70..
kanak-kanak dekat RM40...
kite orang ambik yg ALL PARK...

maen punyer maen...selagi boleh maen budak-budak ni nak maen
smpai nak tercabut ankle...hihihi...
btw sebab xde org nak jage maira byk jugak yg aku xmen...
lagipun malas nak nek tangga g kt pirate tu...

da puas outdoor,kiteorg ber indoor plak...
ke sane...ke sini...dak maira sedap sgt berdukung...
bile letak kt bwah xnak jalan...
ade mase die xnak org pegang nak bebas...eee...takot mak tgk org ramai...
dak maira da la kecik,mau ilang dalam kekalutan...ngehngeh...
rela mak dukung die...

agak-agak da kat kul7 ktorg pun kua la...
xnak turun gelap-gelap sgt...
tanye budak ni da puas ati ke belom???
dorang jawab "BELOM"...
ishkkkk,tanye budak memang la xpernah puas maen...
sO...BYE_BYE GENTING!!!!!!!

ari yg memenatkan...
mate mengantok gilerr...
masuk kereta sume org tido...
aku nak tido tp sian kt driver,so berborak la sampai berbuih mulut...kehkeh...

nah tgk la sekeping pic....nanti aku wat entry bergambar jer tuk genting ni ek...
wat mase ni aku tepek yg ni...





dak maira sibuk nak ajak men kuda...
tu ngah tgk kuda berputar la tu...
hihi...




###SEDAP SUNGGUH SWEET POTATO BAKED...
rugi tau sape yg xbeli...hihihi...da sampai umah pun ase nak lagik...
aku memang penggemar sweet potato...^__^


sUkE ? LIKE jEr..(^.~)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...